Näin pidät huippuosaajat talossa

talent management osaamisen johtaminen valmennus coachingOsaamisen johtaminen on työmaailman muuttuessa vahva kilpailutekijä. Huippuosaajista kannattaa pitää huolta, sillä kilpailijatkin ovat kiinnostuneita hyvistä tyypeistä. Raha ei ole enää kynnyskysymys, sillä tietyn rajan jälkeen sillä ei ole enää merkitystä. On liian myöhäistä herätä siinä vaiheessa, kun he ovat irtisanoutumassa, joten tässä muutamia vinkkejä:

1) Haasta – menestyvät työntekijät haluavat oppia ja kehittyä, he katsovat eteenpäin.Tarjoa kiinnostavia mahdollisuuksia, projekteja ja haasteita, myös tutun alueen ulkopuolelta.
2) Huomioi – Kaikki haluavat, että esimies huomaa sekä henkilön että saavutukset. Huomioi julkisesti ja tuo näyttävästi esiin vaikka johtoryhmän eteen tai muulla tavoin esittelemään asiantuntijuuttaan.
3) Yhdistä – Luo yhteisiä projekteja tai aivoriihiä, joissa parhaita osaajia. Tarjoa heille mentorointia ja tärkeitä asiakkuuksia. Auta verkostoitumaan sekä talon sisä- että ulkopuolella, saat mahtavia lähettiläitä.
4) Palkitse – Palkitsemisen ei aina tarvitse olla rahaa. Anna sen sijaan vastuuta, joko projektissa tai esimiesrooleissa. Tuo heitä esiin esim organisaation julkaisuissa tai nettisvuilla.
5) Edistä uraa – Luo urapolkuja ja saavutettavia välitavoitteita. Huippuosaajat yleensä haluavat kasvattaa vastuutaan, joten mahdollista se. Jos rooleja ei ole tarjolla, kasvata vastuuta ja anna valtaa.
6) Anna erottua joukosta – Huippuosaajaa saattaa turhauttaa vähemmän työhönsä sitouneet työntekijät, jotka saavat samaa palkkaa samalla tittelillä. Tässä on tilaisuus palkita bonuksilla. Tuo menestykset esiin.
7) Kunnioita – Jokainen haluaa kunnioitusta ihmisenä. Työpaikan merkitys elämässämme on suuri, joten tuo kunnioitusta esiin myös siellä. Kun kohtelee työntekijäänsä kuin aikuista asiantuntijaa, hän myös käyttäytyy niin. Anna heille joustoa esim etätyön ja joustavan työajan avulla. Mahdollista heidän hyvä koti-/työtasapainonsa. Luottamus on tärkeää.
8) Innosta – Merkityksellinen työ on tärkeää. Innosta heitä liiketoimminnan eri alueilla ja kerro tavoitteet selkeästi. Kommunikoi hyvin. Huippuosaajat kyllä tekevät tulosta, kun innostuvat.
9) Kuuntele – Kuuntele henkilöstöä. Älä odota, että he tulevat luoksesi. Käytä aikaa sekä virallisiin tapaamisiin että kahvi-tai kävelyhetkiin. Usein esimiehet luulevat tietävänsä paljon, mutta ovat liian kaukana kuullakseen asioita. Kuuntele ymmärtääksesi.

 

Lähde How to Engage and Retain Top Talent by Susan Ways, www.inspiredsuccesscoaching.com 8.9.2015

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *