Myötätuntoa työelämään

Livekuvitus Compassion Leadership Seminar myötätunto mindfulness myötätuntoa työelämään
Livekuvitus CoPassion seminaari

 

Helsingissä pidettiin 11-12.1.2016 CoPassion -seminaari, jossa syvennyttiinn myötätunnon muotoihin työelämässä. Pääteemoina oli miten myötätuntoa johdetaan ja miten sitä voi kehittää. Seminaarissa oli erinomaisia asiantuntijoita niin Suomesta kuin ulkomailta. Suosittelen ainakin tutustumaan aiheeseen, jos et päässyt paikan päälle. Lisätietoja tapahtumasta: http://blogs.helsinki.fi/copassion/copassion-seminar/

Ohessa seminaarin ensimmäisenä päivänä tekemiäni livekuvituksia. Tämä oli elämäni ensimmäinen seminaari, jossa olin livekuvittamassa! Kuvia saa suurennettua klikkaamalla niitä.

Livekuvitus Sustainable Leadership / Comapassion / VUCA-time myötätunto johtajuus myötätuntoa työelämään
Livekuvitus // Christian Mellner, Sustainable Leadership

 

Christin Mellner puhui hienosti kuinka myötätunto auttaa työelämän muuttuessa yhä enemmän monimuotoisemmaksi. Tärkeää hyvän, kestävän johtajuuden kannalta on, että johtaja on myötätuntoinen. Sen on hyvä näkyä sekä muita että itseään kohtaan. Osaatko sinä asettaa itsellesi rajat?

 

Livekuvitus Servant Leadership / Sketchnotes / Graphic Recording coaching myötätunto
Livekuvitus // Dirk van Duerendonck, Servant Leadership

 

Palveluasenne johtajuudessa ei ole alistumista, kuten Dirk van Dierendonck esityksessään avasi. Palveluasenne tulee motivaatiosta johtaa ja vaikuttaa. Lisäksi tarvitaan myötätuntoa. Aiheesta on tehty paljon tutkimuksia. Positiivinen asenne, yhteistyö ja yhteisöllisyys koetaan hyvin tehokkaana johtamismallina tutkimusten mukaan. Viisi avaintekijää johtajan palveluasenteeseen ovat: mahdollistaminen (empowerment), nöyryys (humility), johtaminen (stewardship), aitous (authenthicity), suunnan näyttäminen (providing direction).

 

Livekuvitus leading compassion coaching johtajuus myötätunto
Livekuvitus // Monica Wolrine, Leading Compassion

 

Monica Worline valotti myötätuntoisen johtajuuden aihetta kolmella ihanalla, kuvaavalla tarinalla. Itselleni mieleen jäi kiteytettynä kaksi tärkeintä asiaa.Ensinnäkin pitää olla kipua, jotta voi olla myötätuntoa. Parhaiten tämä näkyy moninaisissa tilanteissa työpaikoilla, kun työntekijä ei voi hyvin jostain syystä. Tarvitaan myötätuntoa, jotta tilanne ei pahene entisestään. Toiseksi, myötätuntoa on jo hyväksyvä, tietoinen läsnäolo toista kohtaan. Aina ei voi tehdä toisen puolesta asioita tai vaikuttaa toisen myötätuntoiseen asenteeseen. Jos kuitenkin olet esimerkilläsi myötätuntoinen ja läsnä, niin myötätunto työpaikalla lisääntyy ja alkaa näkyä tuloksissa asti. Kannattaa kokeilla!

 

 

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *