Mikromuutoksilla uuteen vuoteen

Hyvää uutta vuotta!

Uuden vuoden alku on monella tapaa uuden aloittamista ja moni tekee itselleen uuden vuoden lupauksia. Odotukset ovat joskus liian suuria ja johtavat onnistumisten sijasta pettymyksiin. Millä onnistumiseen voi vaikuttaa?

Mieti hetki itsellesi tekemää lupausta. Onko se saavutettavissa? Minkälainen merkitys sillä on elämääsi? Mitä se muuttaa? Tavoitteen merkityksen ja sisällön lisäksi tärkeää on, että mietit omaa osuuttasi sen toteuttamiseen. Onko sinulla kykyjä ja resursseja toteuttaa sitä ja uskotko, että voit vaikuttaa toteutumiseen riittävästi? Hyvä tavoite, aikomus ja kyvytkään eivät riitä, jos prosessi lopahtaa lähtökuoppiinsa. Tulee esteitä. Kiire, uudet kivat jutut ja keskeytykset hidastavat ja lopulta pysäyttävät sinut matkalla tavoitteeseesi. Kuulostaako tutulta?

Millä voit pitää virettä ja fokusta yllä? Pohdi vielä huolella tavoitettasi ja aseta itsellesi sopivia välitavoitteita. Pidä huolta siitä, että priorisoit muutosprosessiasi varamalla sille aikaa ja resursseja. Pidä asia esillä ja jaa sitä lähipiirisi kanssa, jotka voivat tukea sinua.

Ylläolevat ajatukset sopivat moneen tilanteeseen myös työelämässä. Johdonmukaista, hyvää toimeenpanon taitoa on työpaikolla vähän. Volitiota eli toimeenpanon taitoa voi harjoitella ja kehittää – suosittelen lämpimästi tutustumista Ria Parppein väitöskirjaan ja kursseihin.

Minua on suurissa ja pienissä muutoksissani auttanut valtayoukopio pienivasti puhelimeen ladattava YOU-sovellus. Se muistuttaa pitämään yllä hyviä elintapoja ja valitsemiasi muutoksia. Käytän sitä päivittäin ja sen selvästi lisännyt positiivisuuttani, kiitollisuuden tunnetta ja saanut minua niille muutoksen poluille, joita olen valinnut. Ohjelma on englanninkielinen ja sinne laitetaan valokuvia. Ei tarvitse ostat valokuvausta, kuvat ovat enemmänkin oman muistisi tueksi. Voit valita näkevätkö muut kuviasi. Voit myös valita mitä osa-alueita haluat kehittää esimerkiksi mindfulness, syöminen, liikunta. Kokeile, ohjelma on ilmainen! Lue lisää täältä.

Aloita mikromuutoksista. Minkä pienen asian sinä voisit muuttaa paremmaksi, matkalla kohti suurempia unelmiasi? Tee mikromuutos ja nauti matkastasi kohti unelmia!

 

 

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *