Merkitystä työstä

Syksy on lähtenyt taas käyntiin ja on aika palata työpöydän ääreen. Moni aloittaa uuden harrastuksen tai kurssin. On hyvä hetki myös miettiä suhdetta omaan työhön ja niihin seikkoihin, joiden vuoksi työpaikalla viihtyy.

Talouselämässä (28/2015, s 51) haastateltiin samassa työpaikassa 50 vuotta työskennellyttä Kalevi Lepistöä, joka kertoi omasta työssäviihtymisestään näin:  ”Meillä on mahtava työilmapiiri ja yhteishenki. Työtäni on arvostettu, ja se on antanut uskoa, että kannattaa jatkaa. On paljon itsenäistä ja mielekästä työtä. Bonusjärjestelmä on ihan hyvä, mutta hyvä työilmapiiri on välttämätön, ettei tarvitse olla kuuppa kireällä.” Esiin nousevat hyvä ilmapiiri, työn merkitys, arvostus ja itsenäisyys, mitä myös David Pink  korostaa. Jos et vielä ole nähnyt animaatiota aiheesta, vietä hetki tämän videon parissa.

Mikä on sinun suhtautumisesi työhön? Jos työstä ei löydy merkittävää sisältöä, haaveile hetki. Mitä tekisit, jos mikään ei olisi esteenä? Kutsumus voi löytyä mistä ammatista tai roolista tahansa. Koettu työn merkitys ei ole ammatista kiinni, vaan siihen vaikuttaa eri persoonatyylien motivaatiot ja arvot.

Unelmoitko tasapainosta työn ja yksityielämän välillä vai voisiko sen löytää jo tässä hetkessä? Voit itse valita mille olet läsnä – mikä on sinulle tärkeintä ja tuo merkityksen.

coaching merkitys harjoitustehtävä valmennus hyvinvointi merkitystä työstä
Tässä pieni harjoitus, jos haluat kartoittaa itsellesi tärkeitä painopisteitä:

  1. Listaa tärkeät roolisi/tehtäväsi työelämässä
  2. Listaa tärkeät roolit/tehtäväsi yksityiselämässäsi
  3. Laita keskelle vielä harmaan alueen roolit ja tehtävät joista et ole ihan varma mihin ne kuuluvat
  4. Valitse  kaikista rooleista sinulle neljä tärkeintä ja pohdi mitä teet niiden eteen tällä hetkellä ja mitä haluaisit tehdä. Tarkastele myös mitä jäi neljän tärkeän ulkopuolelle ja miksi.
  5. Valitse kaikkein innostavin rooli/tehtävä ja pohdi mikä tekee siitä innostavimman. Mitä piirteitä löydät? Miten voisit vahvistaa sitä jo tänään?
Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *