Enneagrammi-tyylit työpaikalla

enneagrammi johtaminen työssä coaching valmennus tiimi
Enneagrammi – eri persoonatyylit tiimissä

Enneagrammi on malli, jolla voidaan kuvata erilaisia persoonallisuustyylejä. Sen avulla voidaan keskustella luonteen piirteistä ja oppia omasta persoonallisuudesta. Enneagrammi-tyylejä on yhteensä 9 ja niistä jokainen on yhtä hyvä. Itse asiassa meistä kaikista löytyy hitunen jokaista tyyliä. Enneagrammin vahvuus muihin menetelmiin verrattuna on moninaisuus ja syvyys. Sitä voidaan soveltaa hyvin erilaisissa tilanteissa aina parisuhteesta työelämään. Erityisesti esimiehille ja johtajille suosittelen enneagrammia. Se on hyvä tuki sekä omia johtamistapoja kehitettäessä että tiimin johtamisessa. Tämän tyyppisten menetelmien kanssa on aina huomioitava, että niitä käytetään ammattimaisesti ja arvostaen.
Tästä löydät lisätietoa enneagrammista.

Enneagrammitestejä on paljon ja niistä saa nopeasti monenlaisia vastauksia. Edustamani narratiivisen enneagrammin koulukunnan käyttämä haastattelu on erityisen sopiva menetelmä oman tyylin löytämiseen. Haastattelun avulla ymmärrys omasta persoonallisuustyylistä syvenee ja matka itsetuntemuksen polulla voi alkaa. Ohjaaja hallitsee prosessin ja kyselytekniikan, mutta tärkeintä on läsnäolo ja kuunteleminen. Usein jo asioiden sanominen ääneen auttaa haastateltavaa itsetuntemuksessaan syvemmälle.

Kiinnostuitko? Käy tekemässä itsetuntemustehtävä osoitteessa: www.enneagrammia.fi. Voit varata minulta ajan enneagrammi-haastatteluun, jos haluat tietää lisää omasta persoonallisuustyylistäsi. Teen myös työyhteisöille työpajoja, joissa on helppo tutustua omaan ja toisten persoonallisuustyylin. Niistä saa hyviä käytännön ideoita omaan arkeen. Lähde rohkeasti tutustumaan itseesi!

 

Enneagrammi-tyylit tiimissä:

Ykkönen varmistaa laadun ja yksityiskohdat. Asiat etenevät hänen kanssaan loogisesti ja järjestyksessä. Esimiehenä hän on idealisti ja perfektionisti, joka uudistaa.

Kakkonen auttaa ja ottaa toiset huomioon. Tiimityössä pitää huolta muiden tarpeista ja uskoo tietävänsä mitä tarvitaan. Neuvova, valmentava johtaja, joka aidosti kokee olevansa palveluammatissa.

Kolmonen menee päämäärätietoisesti kohti tavoitteita. Hän on tehokas eikä pieni kilpailukaan ole haitaksi. Nauttii esimiehenä ollessaan huomiosta ja saavutuksista.

Nelonen on tiimin uudistaja ja tuo syvällisyyttä keskusteluihin. Esimiehenä luova ja työn merkitys sekä ainutlaatuisuus tulee esiin.

Viitonen on analyyttinen pohdiskelija, joka tarvitsee tietoa ennen toimintaa. Johtajana käyttää tiedonkeruuta ja järjestelmiä tukenaan.

Kuutonen on tiimin luottopelaaja. Hän kyselee ja varmistaa riskit ennen toimintaa. Esimiehenä yhteistyöhaluinen ja päätökset saattavat kestää riskikartoitusten vuoksi.

Seiska on innokas tiimin jäsen. Ideoita riittää, mutta seiska saattaa olla itse muualla, kun niitä aletaan toteuttaa. Johtajana visionäärinen innostaja.

Kahdeksikko tuo turvallisuutta ja vakautta tiimiin. Odottaa toimintaa ja johtaa porukkaa mielellään eteenpäin. Operatiivinen johtaja, joka kantaa vastuun.

Yhdeksikkö on tiimin diplomaatti ja sopeutuu tilanteeseen kuin tilanteeseen. Rauhallinen esimies, jonka on helppo tunnistaa erilaisia näkökulmia.

Enneagrammi-tyylit näkyvät ja kuuluvat työpaikalla. Tunnistatko sinä oman tyylisi?

Lisää enneagrammista työelämässä:
http://theenneagraminbusiness.com/
https://www.enneagraminstitute.com/business-approaches-to-the-enneagram/

 

 

 

 

 

 

Tallenna

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *